7. sep, 2014

Valsedlar, V-boa, insändare, debatt, inför sista veckan

Körde ut valsedlar till dagens val på vårdboenden och liknande. Trevligt göra. Träffade folk på Dalbo servicehus att prata med och köpte lite ostkaka till lunch. Var i V-boa från och till. Söndagar rätt lugnt. Biblioteket öppet för röstning. Flera cyklade förbi V-boa och meddelade att de fullgjort sin plikt. Väldigt varmt och skönt.  

Kopplade av med att träffa barnbarn och har sedan suttit vid datorn och försökt svara på frågor, svara på insändare, skriva pressmeddelanden, annonser... Sett debatten mellan Löfven och Reinfeldt. Svarat på Demoskops frågor om den. Jag ingår i en panel. Jag tycker att Stefan Löfven tar sig för varje debatt som statsministerkandidat. Reinfeldts retorik - särskilt i slutet - var dock överlägsen. Men vad hjälper det med en dålig politik?! Inte ett skvatt. Löfven talade mycket om barn och unga, deras framtid, deras behov av bostäder, arbete, utbildning. Bra. Ungdomarna ska känna att det är möjligt att få ett bra liv, känna frihet efter gymnasiet. Världen är öppen - ingen stängs ute. Noterade lite förvånad att (M) vill ha obligatorisk läxhjälp i skolan. Det har jag tyckt länge. Så ska det vara. Men de har ju läxrut?

Vi har aldrig spritt så mycket material som detta val och över hela kommunen. Många små byar har fått besök. Ska bli intressant att se om det har någon effekt. Jag tycker ju innerst inne att partier ska arbeta hela mandatperioden som om det var val varje dag och medborgarna ska vara intresserade och ta del fortlöpande vad som föreslås, yrkas, motioneras om - och vara så upplysta att det inte behöver strös material och publiceras annonser för jag vet inte hur mycket under några veckor på fyra år! -Ja, det tycker jag verkligen. Men verkligheten är inte med mig.

21.30. Fortfarande ute på altanen. Lite bris men skönt. En vecka till och resultatet kan vara klart. Ikväll lite fatalist. Det blir som det blir. Men imorgon en ny dag med diverse kommunala möten och även interna i partiet. Avslutas dock med dörrknackning. Det enda jag tycker vi kunde haft mer av är just dörrknackning. Men den här veckan är vi ute varje kväll.

Carin Högstedt

140907