3. sep, 2014

Sommar igen, altanen utan kofta, packat och klart

Klockan är 20.00 och jag sitter i bara T-shirt på altanen. Full sommar och helt underbart. Hemma efter en debatt i Öppna kanalen, ÖKV, som är en lokal TV-kanal med mycket ideellt engagemang. Där kan en förening vara medlem och göra sina egna program, vilket vänsterpartiet gör ofta. Ikväll debatt om lokala frågor. Svårt att inte diskutera den nationella nivån när det gäller t ex bostadsbyggande. Vi skapar ju inte regler och lagar lokalt. Vi stod vid små runda bord i nästan 1,5 timmar. Jag fick fruktansvärt onte i ena benet. Kan bara hoppas att det inte syns i TV. Det påverkade mig. Åsa (S), Lars (MP) och jag som vanligt samspelta. De många timmar och möten vi la ner på den gemensamma budgeten i våras har vi glädje av nu. Dessutom kan vi ta över och regera 15 september. Vi vet vad vi ska göra; 34 förslag som vi ska genomföra eller starta inom 100 dagar finns på pränt. Johanna från (C) var en ny bekantskap, som var både trevlig och verbal. Hon är nr 2 på deras kommunala lista. Även Jon, ny i (KD) är en trevlig bekantskap.

I övrigt en dag i sol och värme, i V-boa, i kommunhuset, på cyklen. Mängder av grupper från skolorna vill ha svar på frågor. Fullt schå att svara. Jag delade vårt Manifest för jämställdhet aktivt någon timme. Gick bra. Finns intresse för just jämställdhet.

Imorgon till Stockholm och Noaks Ark, två dagar med ordförandekonferens och så riksstyrelsemöte fredag eftermiddag. Känns verkligen konstigt att lämna Växjö mitt i valrörelsens slutskede, men det är ett viktigt möte i Sthlm. Taxin kommer 5.40, tåget går 6.07. Massor av papper att läsa in på tåget.

Vår katt Tassi morrar åt en grannkatt, som kommer ofta. Han är vacker som en kattgud, röd och ståtlig. Många katter passerar här. Våra buskar går att gömma sig i och våra katter attraherar väl också. Och den delikata kattmaten i köket.

Började denna dag med att klippa gräs med handgräsklippare. Inte stor gräsmatta men långt gräs. Glömde att jag är allergisk mot gräs och snorar nu rejält.

Carin Högstedt

140903