2. sep, 2014

I väntan på Jonas, maktens kön, lite framgång

Läste Smp idag på morgonen och mindes plötsligt en bild jag hade på OH (overhead) i många år. Jag var ordförande i jämställdhetskommittén och när jag pratade jämställdhet brukade jag visa en bild från DNs förstasida från beslut om byggande av Öresundsbron. Där satt 12 män på rad.  -Detta är en bild av makten när det handlar om stora och dyra saker, brukade jag säga. Några år senare fanns en motsvarande bild i Smp, när  det handlade om något på Smaland Airport. Minns inte vad. Inte lika många män men en imponerande rad. Idag en bild från presskonferns om att nu startar bygget av World Trade Center, fem män håller i den. Stora saker, höga saker, dyra sådana och då har makten mycket tydligt ett kön! Bygget börjar för övrigt med rivning av hus, sprängning av berg för att sedan grunda huset med ett P-garage där kommunala skattepengar är inblandade. Beslutet överklagades av privatperson men utan framgång. 70% av lokalerna är uthyrda enligt Smp.

Sista kommunstyrelsen  före valet idag. Fick igenom att Växjö kommun ska skriva under en jämställdhetsdeklaration som EU-ländernas kommunförbund har haft framgång med. Fick också igenom att se över P-normerna för bil och cykel i kommunen. Färre kör bil och kortare sträckor är trenden. Då behöver vi rimligen färre P-platser för bilar. Fler cyklar. Då behöver vi fler cykel-P-platser. -Jo, det vann gehör. De borgerliga ändrade sig redan på arbetsutskottet och blev positiva till mitt förslag.

Vilken skön kväll! Redan hemma och har tagit plats på altanen för att se och lyssna på utfrågningen av Jonas Sjöstedt. Vaknade idag vid 5.tiden och med en ovanlig tillförsikt. Det går vägen! Det kändes i hela kroppen. Cyklade med jättefart till kommunen och fick mycket gjort plus möten och V-boa. Hoppas på samma tillförsikt imorgon.

Carin Högstedt

140902