29. aug, 2014

Besök i Uråsa, brevlådor, brevlådor, Gemla

På lite konstiga vägar och en lapp i V-boa så åkte jag denna morgon till Uråsa och besök på skolan, fritids, förskolan. Träffade all personal, rastfaddrar, barn och gick igenom lokalerna. Det är en byskola med gamla rötter. Han varit på listan över skola med få barn, men nu är det all time high. Härligt att landsbygden lever i kommunen. Kan inte säga det nog gånger. Som ofta blir jag lite förvånad att inte lokalerna fräschas upp mer. Är ju egentligen enkla medel. Speciellt lärarrummet/köket i ganska bedrövligt skick. Fick en stund att informera treorna om val och styrelseskick. Efter tio minuter slocknade de små liven. Underbart väder och en skola i en miljö och med ett barnantal, som också behövs. Där jag är rastfadder, på Sandsbro skola,  finns det över 400 barn. Här är det ca 40. Mycket trevligt besök! Jag har varit där tidigare, men det var länge sedan.

Ärenden hit, ärenden dit, flygblad här och flygblad där. Avslutade i Gemla där vi stod vid affären, medan ett par bladade brevlådor i två timmar. Rätt givande. Har inte hunnit med några enkäter, inte hunnit skriva nya insändare - men ska ta itu med allting. Imorgon Rottnedagen och politiskt info-tal där. Ska försöka hinna cykla smalspåret dit.

Varm kväll, stilla. Lejongapen blommar snällt. Nött ut mina skor i valrörelsen. Skulle helst av allt vilja se en trend uppåt i opinionen för oppositionen. Så mycket som behöver ändras för att säkra välfärd, solidaritet och jämställdhet. Snälla, allt blir aldrig perfekt eller 100%, men det kan bli betydligt bättre för fler.

Carin Högstedt

140829