28. aug, 2014

Rönnedal i Alvesta, Ingelstad, Tävelsås, Åryd, Furuby, Solviken

Dagen började med utflykter till Ingelstad, Tävelsås, Åryd, Furuby med flygblad. 1200 fick vi ut. Avslutade med lunch på Solvikens pensionat i Ingelstad. Alltid gott och alltid många gäster. Härligt väder, helt underbart och otroligt vacker landsbygd. Körde från Furuby över Fägerstad till Ingelstad. Rekommenderas. Liten väg, gammal, tror jag. Slingrar sig och här och där ligger vackra hus och gårdar. Varför bor jag inte på det riktiga landet??? När jag var liten ville jag bli bonde, minns jag.

På kvällen till Alvesta och Café Rönnedal, där vi skulle berätta om Vänsterpartiets politik för ett gäng med utländsk bakgrund. ABF arrangerar och alla partierna har varsin kväll. Vi var Eva-Britt Svensson, Anne Grotmaak från Alvesta kommunstyrelse och undertecknad. Frågorna var raka: Vad vill ni med skolan? Var får ni pengarna ifrån? Ska vi betala mer skatt? -Nä, de som tjänar mer än 30 000 kr/månad. De skrattade. Är inte i närheten. Vad vill ni göra så att alla får arbete? Här bor familjer på 7-8 personer  i ettor och tvåor. Varför finns det inte fler och större lägenheter? Hur ska ni klara att bygga fler bostäder? -Statliga investeringsbidrag. Hur vet vi att det fungerar? -Det vet vi. Det har fungerat tidigare. Sverige har kunnat bygga hyresrätter till rimliga hyror.

Vilken kväll! 21.15 är det mörkt förstås men livet på altanen är skönt, nästan ljumt. Fikonträdet har en massa nya små fikonembryon. De blir fikon nästa år. Men hur förvara trädet i vinter? Förutom valrörelsen så är det den största frågan för närvarande i mitt huvud.

Imorgon till Uråsa skola det första. Sedan börjar allt flyta ihop i en enda röra i kalendern.

Carin Högstedt

140828