25. aug, 2014

F-n så blött, debatt, kulissarbete

Ett antal interna möten. Vem tar ansvar för valsedlar till vallokalen i Möllekulla? Till Lammengatan? Till Solgården? Det är många vallokaler som öppnar på onsdag och med olika tider. Det är ett antal institutioner som har val söndag 7/9 och på valdagen 14 sept ska alla ca 40 vallokalerna i kommunen vara bemannade och bekvinnade hela dagen. Det är ett pussel. Nya inbjudningar till debatter droppar in. Det är roligt intalar jag mig. Det handlar om demokrati. I andra länder har man inte ens en säker valprocess. Det fuskas etc. Borde stämma till eftertanke och inte gnäll för att det är lite arbete bakom kulisserna.

Cykeltrampet, Sydosttrampar startar idag igen. Vårt lag fit for fight. Jag började i stor stil med att cykla först till stan och sedan till Teleborg och debatten om tillgänglighet. Lätt klädd för jag hörde något om 20 gr plus idag. 10 km dit ca och 10 hem. Bra början på trampet, som redovisas varje dag. Det är ingen tävling, men visst är det en tävling! Vänsterpartiet brukar komma trea eller fyra. A-laget kommer alltid etta. De slår vi aldrig. Av ca 30-tal lag i kommunen. Så under paus i debatten ser jag hur det ösregnar! När vi slutar fortsatt ösregn. Jag ger mig och åker med en bekant hem. Cykeln står kvar. Inte bekvämt imorgon när jag har vansinnigt ont om tid. Men ändå rätt. Finns gränser.

Debatten, tja ca 20 i publiken och många frågor välkända. Jag var väldigt snäll mot borgerligheten, kändes det som. Konkreta frågor som vi fått i förväg kräver konkreta svar. Vänsterpartiet har drivit så många tillgänglighetsfrågor via motioner att det räcker och blir över, tycker jag. Och blivit nerröstade. Nu satsar jag på att senaste motionen om att verkligen arbeta systematiskt med tillgängligheten ska bli antagen. Då kan läget bli ett nytt. Vi måste ju komma bort från evighetsfrågorna om kantstenar och annat som debatterats i en följd av valrörelser.Med en ny majoritet tror jag faktiskt att vi kan göra Växjö kommun tillgänglig senast 2018, som motionen kräver. Det handlar om mänskliga rättigheter, om allas lika värde och möjligheter, om ett bra samhälle för alla. Bra att Malin Lauber (S) tog upp diskrimineringslagen och dess begränsningar till att gälla företag med minst 10 anställda. Den river vi upp om det blir rödgrönt i Sverige!

Imorgon fullmäktige. Onsdag regionstyrelsen.

Carin Högstedt

140825