23. aug, 2014

Ett par tre mil på cykel, V-boa för resten

Vaknade till skvalregn. Funderade på Barncancertrampet i ösregn (se föregående blogg). Men det lugnade ner sig och blev riktigt bra cykelväder. Växjö runt är 4,5 mil och så långt var inte vi vänsterpartisters mening att cykla. Vi behövdes i V-boa också. Har cyklat hela sträckan två gånger tidigare. Så fantastiskt bra cykelled! Omväxlande och man får se andra sidor av Växjö än de vanliga. Rekommenderas. Nu cyklade vi halvvägs ungefär och med de 13.6 km till och från stan därtill, så är jag med rätta lite mör.

I V-boa full fart. Hade tänkt komma hem tidigt för att göra annat, men där var folk hela tiden och vi fick verkligen svara på frågor. Flera uttalade sitt ogillande av att (V) vill avskaffa RUT och ROT. Lyckades kanske dock övertyga om att våra förslag till användning av pengarna är bättre och rättvisare. Var det inte danderydsbor som har 8000 i månaden i dylika bidrag? Läst det någonstans. Måste gå att hitta mer träffsäkra system, om man nu ska subventionera vissa tjänster.

Avbrott för regnskurar - också en formidabel konsert mitt framför V-boa med Musikskolans blåsorkester och KTC.s dansande flickor, fick skurar över sig. En hel timme höll de på och spelade och dansade, nyligen hemkomna från Italien där de visat samma konsert. På hemvägen stod jag i en busskur en bra stund medan det regnade rejält. Valrörelser ska ha bra väder.

Har suttit inne och skrivit flera kvällar denna vecka. Alltför blött på altanen. Så ock ikväll. Men nu ska jag ut och begrunda livet och politiken. Tre veckor kvar. Vad är viktigast att göra? Omöjligt att svara på. Nästa vecka ska Svenskarnas parti ha möte i Växjö. Hoppas vi slipper kravaller. Ingen mening med att ge dessa typer uppmärksamhet. Vänd dem ryggen. Människors lika värde handlar det om. Situationen i världen är förfärlig. Tänk på hur det skulle kännas att lämna ditt spädbarn vid vägkanten att dö. Berättelserna finns. Vi måste använda både hjärta och hjärna. 50 miljoner på flykt. En del kommer till avlägsna kalla Sverige som har hur mycket yta som helst. Tänk att det kan skrämma.

Carin Högstedt

140823