15. aug, 2014

Dädesjö, Åryd, slutkörd

Sitter och stoppar i mig marknadsgodis. Hade vårt tält och infobord på Dädesjö marknad mittemot klassiskt marknadsgodis från Mariannelund. De var populära. Vad de sålde! Hade vi i (V) glädje av i detta hörn vi fick på den ytterst välbesökta marknaden. När vi packade ihop kl 15.00 sa en av gentlemännen från Mariannelund: Ska ni lämna nu när arbetarna kommer? Är ni ett arbetarparti? Roligt att slänga käft med sådana och jag fick jättemycket godis för lite pengar. Kan rulla mig genom valrörelsen efter detta.

Kom kl 8.00 till Dädesjö, denna plats med en unik kyrka med målningar av Staffan stalledräng m m. Finns en bok om kyrkan och Mäster Sighmunder som gjort målningarna av Bengt G Söderberg, Allhems förlag. Kyrkan och målningarna är helt unika. På marknadsplatsen finns gamla marknadsbodar bevarade. Träffade gamla bekanta, folk som betygar sitt stöd i valet, folk som anser att vi är förtappade kommunister och  andra partiers valarbetare. Fick ett par uppslag som ska bli politik och spred en hel del material plus delade i brevlådorna i byn. Handlade en del på marknaden som verkligen var stor; korvar, marmelader etc.

For sedan till Åryd. Frågade i affären om vi fick stå med vårt infobord utanför. Jamenvisst. Så trevligt att ni kommer till Åryd! Behöver ni bord? var svaret. Trevligt - ingen rusning men vi hann därför dela i brevlådorna i Åryds samhälle också. Kl 17.30 kände jag att nu orkar jag inte mer. Helt slut av allt gående, stående och pratande, ja, hela veckan.

Hemma och enkel mat. Känns bättre och får bli tidigt i säng. Imorgon V-boa hela dagen plus Växjös koloniträdgårdsförening som fyller 100 år. Ska bli intressant! Fin kväll. Stilla. Blå himmel. Lejongapen blommar finast nu. När jag var barn var lejongap, lövkoja och aster obligatoriska i rabatterna. Speciellt lejongap är tacksamma blommor att odla.

Carin Högstedt

140815