14. aug, 2014

Sen hemkomst, ljum kväll, en månad kvar

Distriktsstyrelsemöte ikväll. Kände många positiva vibbar inför den återstående månaden. Varje dag i tidsplaneringen full av aktiviteter. Kan bara bli ett positivt resultat? -Nej, vågar inte tänka så. Plöjer ner mig i arbete för att stoppa tveksamheter, känslan av otillräcklighet, maktlöshet - vi har inte media, vi har mycket begränsade resurser. Men det är inte pengarna som avgör. Då skulle (C) vara största partiet. Det är entusiasmen, självförtroendet, glädjen i partikollektivet som avgör. Plus förstås folkets förtroende. Nåväl. Om en månad har vi gjort vad vi kunnat.

I V-boa rätt mycket idag. Lugnt. Vi har nu "folkomröstning" om ja eller nej till 6 timmars arbetsdag. Vi vill väcka debatt om det. Är tiden mogen att diskutera om fler ska kunna få arbeta eller ej. Ska vi dela med oss eller fortsätta att arbeta ihjäl oss, vi som har arbete, medan andra inte får en chans? Ska vi fortsätta att plundra jordklotet med produktion av en mängd prylar, medan vård, omsorg, skola får stå tillbaka? Ska vi börja tänka annorlunda - i en cirkulär ekonomi istället för att beskriva ekonomi traditionellt, där arbetslöshet inte finns i någon kolumn. Vad ska vi göra i Växjö kommun för att bli "grönaste kommunen"? Väldigt mycket.

Jag känner att vi är sammansvetsade i partiet, i viljan inom S+V+MP att ta över i växjö kommun. Vi är väl förberedda. I ena ögonblicket, i nästa räddhågsen. Att förlora en gång till? Nej, det finns inte på kartan.

Sitter ute på altanen och skriver i vanlig ordning. Skönt men mörkt. Augustimånen på väg upp. Så vackert. Imorgon skoldebatt och innan dess en hel del åtaganden. Missar besök av makens syster med man. Absurt att vara väldigt social hela dagarna och samtidigt väldigt asocial när det gäller familj och vänner! Men ett liv vigt åt partipolitik innebär prioriteringar, inte minst i en valrörelse. Det har jag valt och jag ångrar ingenting, je ne regrette rien.

140813

Carin Högstedt