12. aug, 2014

Nostalgitripp, näst sista kommunstyrelsen före valet

Några från (V) här i Växjö åkte till Tyrolen ikväll för att uppleva "Kåldolmar och kalsipper" och eventuellt prångla ut lite valmaterial. Det senaste var det inte läge för. Den samlade proggvänstern var för övrigt där och är fortfarande övertygade! Tyrolen är ett fantastiskt ställe, där jag aldrig varit förut, bara sett från utsidan och läst om i tidningarna. Ligger i Alvesta kommun, nära Blädinge, mitt i grönskan. Det har funnits som nöjesställe länge men från och till. Nu i full gång och bevarat i 50-talslook. Härligt och roligt! Tills föreställningen pågått i fem minuter och regnet vräkte ner som småspik på tvären. Ett par hundra människor inklusive många barn och barnbarn fick ta skydd, föreställningen bröts och jag vet inte hur det slutade, för jag frös om ändan och åkte hem. Taskigt för skådespelarna, för barnen, för arrangörerna, för alla! Denna sommar har bjudit på att utomhustillställningar fungerat, men ikväll var det klippt. Hoppas det kom igång...

Näst sista kommunstyrelsen före valet i eftermiddag. Inga längre utläggningar. Yrka, votera, reservera sig. Tänker att om en månad och ett par dagar är valet klart och vi i oppositionen har vunnit och alla ärendena ligger i vår hand. Vi behöver inte lägga en massa tid på formuleringar den sista månaden. Vi är beredda att ta över från första dagen.

Medborgarförslaget om en fritidsgård på Araby fick svaret att det ska utredas och oppositionens förslag att tidsbestämma utredningens slut 1/11 -14 gick de borgerliga med på.

Den moderata motionen om att utöka öppettiderna på krogarna för tillväxtens skull - handlar ju om att ha alkoholservering längre på nätterna! - ansåg de borgerliga skulle bifallas. Tjänstemannautlåtande säger att motionen innehåller inget nytt utan det går att få utökad tid, men lagstiftningen säger att det ska bygga på beslut i varje enskilt fall. Oppositionen, S+V+MP,  enig: Avslag på motionen. Den innehåller inget nytt. Lagstiftningen ska följas. Intressant att se vad som händer i fullmäktige. Finns det inte en enda bland de borgerliga som tycker att det är onödigt, dåligt, negativt, att servera alkohol ännu längre på nätterna? Barnomsorg nattetid finns inte på kartan för de borgerliga i Växjö kommun. Men folk ska arbeta på nätterna - ännu mer - för tillväxtens skull? Och de som arbetar får inte ha barn eller?

Jag är rejält trött på de konstiga besluten och beslutsformuleringar som antas. När vi tar upp i arbetsutskottet att det är väl lite konstigt att hänvisa till ett kommande program i en beslutsformulering, när programmet de facto är antaget, så får vi höra att - ja, det ska vi se över till kommunstyrelsen. Det är bara det att ingen har gjort något utan fadäserna fortsätter.

Det ska bli bättre, tro mig.

Carin Högstedt

140812