5. aug, 2014

Regn, allsång, kommunstyrelsens arbetsutskott, dörrknackning

Just nu regnar det rejält. Allsång på Skansen pågår i TV. Ser sällan på det, men kan lyssna på avstånd. Dödstrött av hårt arbete i 12 timmar. Men rätt nöjd. Första arbetsutskottet efter sommaruppehåll. Jag var påläst och hade med mig yrkanden. Fick igenom en återremiss på "Växjö kommuns evenemangs- och mötesstrategi", som bara i rubriken handlar om kommunen, i texten endast staden. Jag blir galen av denna stadsfixering! I Växjö kommun finns väldigt många mötes- och konferensplatser uatnför stan. De ska också finnas med. Det lyckades faktiskt att få gehör för. Ibland undrar jag med vilka ögon ledamöterna i kommunstyrelsens arbetsutskott med halvt riksdagsarvode  läser sina förslag - om man läser överhuvudtaget. Ursäkta mig men det finns fog för frågan. (Varför ber jag om ursäkt???)

Strandskyddet är en av mina hjärtefrågor. Jag vet att jag är fundamentalist, utifrån PK-normen. Länsstyrelsen har skickat på remiss sitt förslag till beslut om "utvidgat strandskydd" och jag tillstyrker deras förslag: 13 sjöar i kommunen ska ha fortsättningsvis ha utvidgat skydd, det vill säga 200 meter. Rimlig avvägning. Nix säger övriga partier, tre räcker. Skriver reservation som ni kan läsa i sin helhet på www.vvaxjo.se. Ja självklart skulle jag kunna länka hitan o ditan  så ni slapp gå in och titta på den sidan, men jag erkänner att jag behärskar inte tekniken. Därför har den här bloggen inga foton heller. Hittills.Det kommer.

Dörrknackning ikväll. Vi  började en ny runda i Araby. Avverkade många lägenheter och trevliga samtal. Fortsätter imorgon. Intryck att många nya svenskar är okunniga om valet och vi måste faktiskt förbättra oss på att informera om hur man röstar och varför. Inte på vad man ska rösta i första hand. Det viktiga är att rösta. På Nydalavägen är andelen röstande lägst i kommunen, på andra sidan vägen i gamla Hovshaga är den högst. Vi vill ändra på det. Rösta oavsett vad du röstar på!

Första gången på hela sommaren som jag sitter  inne och skriver. Måste väl vara ett undantag?