2. aug, 2014

Väggtidning, Araby, nej till Skåne

Det känns obehagligt när man får frågor i insändare i Smp eller blir angripen, svarar omgående, men svaren publiceras inte eller tar det väldigt lång tid. Smp är enda dagliga tidningen i Växjö kommun med omnejd. Bestämmer nu att de insändare/ artiklar jag inte får in i tidningen publiceras på www.vvaxjo.se plus anslås på väggtidning på V-boa på Storgatan.

Nästa vecka börjar vi en ny omgång med dörrknackningar i Araby, miljonprogramstadsdelen i Växjö. Förstår jag Aron Etzler, partisekreterare, rätt i dagens SvD så är det rätt tänkt. Det handlar nu inte så mycket om att övertyga folk om att rösta vänster utan att tala om vikten av att rösta! 1985 hängde majoriteten på sju (7) röster i kommunvalet! Tala om att varje röst har betydelse.

Igår lämnade (V) in en motion till landstinget Kronoberg och Regionförbundet södra Småland. Den kräver att vi en gång för alla ska avskriva alla planer på att bilda en stor sydsvensk region med Skåne. Vi vill säga upp medlemskapet i den förening som sitter och diskuterar denna idé, som framför allt S och M hållit fast vid. Om en större region skulle bli aktuell än den vi nu bildar 1/1 -15, Region Kronoberg, så ska det ske med likvärdiga kamrater i Småland, Halland, Blekinge och först efter en folkomröstning.

Motionen är två A4 lång och finns att läsa på www.vsodrasmaland.se. Det är mot mina principer - tredje statsmakten, media, ska sköta sitt och jag ska inte lägga mig i - men måste den s k nyhetstorkan vara självuppfyllande?

Nu till V-boa.

Carin Högstedt

140802, min namnsdag